Laptop café, számítógép, okostelefon mindenkinek

Arcok és személyek alapján is kereshetsz a Google Fotók között

Google fénykép keresés

Fényképeid keresése a Google rendszerében

Adattárolás a laptop rendszerétől függetlenül

A Google tökéletesítette és továbbra is tökéletesíti a keresőrendszerét. Ahhoz, hogy a találati listában a lehető legtöbb dolgot felismerje a mesterséges intelligencia, szükség van egy hatalmas adatbázisra, ezért is támogatja a rendszer, hogy a privát fotókat címkékkel lássuk el, megjelöljük azt, hogy mi látható rajtuk. Az ilyen fotókat a Google felhasználja, bár emberi szem sohasem látja őket. A Google robotjai elemzik az általad beírt adatokat, és egyes épületek, állatok vagy arcok megnevezését a későbbiek során, publikus fényképek azonosításakor felhasználhatja.

Hogyan lehet személyeket keresni a fényképeken?

A Google Fotók oldalon a felső keresőmezőbe kell beírni a keresőszót, alul pedig megjelennek a találatok.

Hogyan adjunk hozzá címkéket, kulcsszavakat a fényképekhez?

A Google szolgáltatásaiban akkor tudunk megfelelően és hatékonyan keresni, ha fényképeinket ellátjuk a megfelelő címkékkel. A címke hozzáadását a következőképpen teheted meg:

  • A személy arccsoportjának tetején kattints az Ez kicsoda? elemre.
  • Írd be a kívánt nevet vagy becenevet. Mostantól ezt a címkét megadva is kereshetsz a keresőmezőben.

A kiválasztott privát arccímkét csak te látod, akkor is, ha megosztod az adott fotókat.

Az arccsoportok létrehozása után bármilyen sok fényképet tárolsz Google fiókodban, mindig könnyen és egyszerűen megtalálod az adott személyről készült képeket.

A Google Drive segítségével nem egyszerűen csak tárolhatjuk fényképeinket és videóinkat, de megfelelő módon csoportosíthatjuk, kategorizálhatjuk és kereshetünk is.

Az okostelefonok és digitális fényképezőgépek megjelenésének köszönhetően manapság több száz, több ezer fényképet készítünk havonta, melyek tárolása és rendszerezése olyan probléma, melyben a Google csak az első lépéseket tette meg, de további fejlesztésekre van szükség, különösen a felhasználói felület fejlesztésének területén.


Arcok és személyek alapján is kereshetsz a Google Fotók között, hogy mindig és mindenütt ekérhetők legyenek. A Google Drive és Google Fotók segítségével nem csak biztonságosan tárolhatod fényképeidet, de kereshetőek is lesznek az állományok, ezért könnyedén beillesztheted bármilyen munkád során. Néhány további érdekes és izgalmas, olvasni való téma: Google laptop megoldások, Fotók keresése, Gogle Drive használata, szolgáltatás laptopon, keresés kulcsszavakra, személyek.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!