Laptop café, számítógép, okostelefon mindenkinek

Miben különbözik a Windows 10 S a Windows 10-től?

Windows 10 S a Microsofttól

Microsoft Windows 10 S

Operációs rendszer laptopra is

A Windows 10 S operációs rendszer a Microsoft cég próbálkozása a Google ChromeOS egyeduralmának megtörésére. Elvileg egy teljesen eltérő operációs rendszert alkottak meg üzleti és oktatási célokra, valójában nagyon hasonló szoftverekről van szó.

A jó hírek

A Windows 10 S sokkal gyorsabban töltődik be elődeihez képest, az operációs rendszer 15 másodperc alatt áll fel. Az S verzió és a Windows 10 magja ugyanaz, de lényegesen könnyített verzió. A program gyorsan és könnyen indul az olcsóbb hardvereken, laptopokon is, ezért lehet tökéletes általános iskolák számára is.

A Windows 10 S telepítését hasonló hardverekre USB flash segítségével könnyen elvégezhető, elegendő felmásolni a merevlemezre, ami jelentős időmegtakarítást eredményez. A Windows 10 operációs rendszer esetében ez nem lehetséges, mert a rendszer minden eszközről egy ujjlenyomatot készít a telepítés során, és csak az adott laptopon működik.

Akkumulátor használat

A Windows 10S kifejezetten laptopok és tabletek számára készült, azzal a céllal, hogy a lehető leghosszabb akkumulátor üzemidőt biztosítson. Az új Microsoft Surface Laptop például 14 és fél órán keresztül működhet akkumulátorról.

Professzionális megoldások

Az iskolák és vállalatok számára készített Windows 10 S nem a Home, hanem a Windows 10 Pro alapjaira épült, tehát szolgáltatásait tekintve kiemelkedő teljesítményt nyújt.

Rossz hírek

A Windows 10 S rendszerben nem telepíthetünk harmadik fél által gyártott szoftvereket, csak a Windows Store-ban találhatók közül válogathatunk.
Bing minden mennyiségben

A Windows 10 S operációs rendszer telepítése után csak a Bing keresőjét használhatjuk a laptopon, a Google és minden más le van tiltva. Természetesen csak a Microsoft böngészőjét használhatjuk internet hozzáférésre.

Miben különbözik a Windows 10 S a Windows 10-től? A Windows 10 S operációs rendszer laptopra és személyi számítógépekre oktatási intézmények és üzleti vállalkozások számára. További érdekes és izgalmas témák további olvasásra szánva:  Windows 10 S, Surface laptop, Microsoft, laptop akkumulátor, Google.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!