Laptop café, számítógép, okostelefon mindenkinek

Ezzel a kütyüvel az ágyban is használhatod a laptopot

Laptop alátét fekve használat.

Így is használhatod a laptopot!

Laptop alátétek – hogyan válasszak?

A laptop alátét segít hűvösen tartani a hordozható számítógépet, emellett kényelmesebbé teheti a használatát. Az alátét legfontosabb feladata, hogy hűtse a laptopot, ezért egyes fajtáival az ágyban is használhatod a gépet. Hogyan válaszd ki a megfelelő laptop alátétet? – ebben segítünk most.

Hogyan működik a laptophűtő alátét?

A hőelvezető felület elnyeli a laptop hőjét. Az ilyen alátétet asztalon és ölbe véve is használhatjuk. Néhány típusa összehajtható, így könnyen szállítható.

Alátét hűtő laptophoz.

Asztali alátét hűtőventilátorokkal.

Aktív hűtéssel. A laptop alátét házába 4 ventilátort szerelnek, melyek különböző irányokba vezetik el a laptop által termelt hőfölösleget. Minél több ventilátort alkalmazunk, annál gyorsabban hűl le a mobil számítógép, viszont a szerkezet akár zavaróan zajos is lehet ennek következtében, ezt vegyük figyelembe a vásárláskor.

Általában egyetlen ventilátor is elegendő lehet arra, hogy a laptopot a megfelelő működő hőmérsékletre hűtse le. A drágább típusok a laptop hőmérsékletének függvényében 1700 és 2250 fordulat/perc között szabályozzák a ventilátorok sebességét. Természetesen a hűtőfelület anyaga befolyásolja leginkább a hűtés gyorsaságát, hiszen az alumínium gyorsabban vezeti el a hőt, míg a fa némileg szigetel is.

A laptop alátétek típusai:

  • Asztali – ezek a szerkezetek kényelmesen kezelhetők az asztalon, éppen ezért nehezen szállíthatók.
  • Összecsukható asztalkák – ezek az alátétek laptophasználatra és könyvolvasásra is alkalmasak, könnyedén beállítható a magasságuk és a felület dőlésszöge, maximálisan testre szabható, segítségükkel az ágyban is használhatjuk kedvenc számítógépünket.
  • Ölbe vehető – védik lábunkat, térdünket a laptop által termelt hőtől és elektromos sugárzástól.
  • Laptop állvány – megbízhatóan rögzíti a laptopot, így állva és ülve is dolgozhatunk a géppel.

Extrák a laptop alátéten

  • Laptop alátét LED világítással – kényelmes, ha gyakran kell sötétben gépelni és dolgozni. A világítás a laptop USB csatlakozójáról táplálkozik, vagy ceruzaelemes változatban is kapható.
  • USB HUB (elosztó) – egyes alátétek azzal könnyítik meg életünket, hogy 2-4 db. beépített USB elosztót is tartalmaznak, így asztalon használva megnőnek a lehetősségeink.
    Laptop alátét álló.

    Egy érdekes laptop alátét típus, otthoni használatra.

Ezek közül a laptop alátétek közül válogathatsz, hogy kényelmesen tudd használni minden élethelyzetben a laptopot. Ne felejtsd el, hogy ezeknek a kütyüknek a kényelem mellett az a feladatuk, hogy lehűtsék a gépet. A laptop melegedésének leggyakoribb oka a hűtőbordázatra rakódott por, ezért érdemes időről-időre felkeresni a laptop szervizt, hogy szakemberek megtisztítsák kütyüdet.

Ezzel az érdekes kütyüvel az ágyban is használhatod a laptopot, a mobil számítógépet és nem kell félned attól, hogy túlmelegszik és tönkremegy. A laptop hűtésének javítását és kényelmes használatát laptop alátét vásárlásával, beszerzésével oldhatod meg. Egyes típusokkal az ágyban is használhatod a gépet, és mégsem kell félned attól, hogy tönkremegy vagy meghibásodik. Néhány érdekes további olvasóinknak ajánlott téma: alátét kiegészítők, laptop hűtés, laptop az ágyban, laptop szerviz Budapesten, kütyü vásárlás és szolgáltatás.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!