Laptop café, számítógép, okostelefon mindenkinek

Laptop akkumulátorjavító program

Laptop szerviz csere

Laptop akkumulátor diagnosztikája.

Egy trükk, amivel újraéled a laptop akkumulátora

A laptopok akkumulátorai néhány év használat után tönkremennek, de legalábbis lényegesen veszítenek kapacitásukból. Az interneten nagyon sok ötletet olvashatunk arról, hogyan kell újra teljes értékűvé varázsolni a hardvereszközt.

A megelőzés fontos

A laptop rendeltetésszerű és szabályos használatával hosszú ideig használhatjuk az akkumulátort is. Ami rosszat tesz a gépnek, az a telepeknek sem használ. A legfontosabb, hogy ne hagyjuk a laptopot túlmelegedni, ne használjuk a nyári forróságban a napon, ne takarjuk el a levegőbeömlő nyílásokat, lehetőség szerint legalább évente tisztítsuk a hűtőrendszert.

Tornáztasd az akkumulátort

A laptop akkumulátorát sok esetben és sok laptop modellnél „meg tudjuk tornáztatni”. Az akkumulátor kapacitásának visszanyerése általában egy BIOS-ban található program segítségével történik. A laptop használati utasításában általában megtalálhatjuk a részletes leírását ennek a folyamatnak. A laptop egy 6-8 órás folyamatot indít el, melynek végeztével az akkumulátor újra tökéletesen, maximális teljesítménnyel használható.

A Fijitsu-Siemens Amillo laptop esetében az akkumulátorjavító programot az F6-billentyű, bootoláskor történő lenyomásával hívhatjuk elő. A javítóprogramot hathavonta, rendszeres használat esetén kéthavonta érdemes lefuttatni.

A legtöbb laptop esetében az akkumulátorjavító program bootoláskor elérhető, ha régebbi géptípusod van, és nem tudod ezzel újjáéleszteni a hardvert, akkor semmi esetre sem javasoljuk, hogy az interneten keringő házi-barkács megoldásokkal kísérletezz. Az akkumulátor szétszedése minden esetben veszélyes, ezért inkább szerviz segítségét vedd igénybe.

Laptop akkumulátorjavító program előhívható a laptop rendszerében. A laptop akkumulátor javító program a laptop BIOS indulásakor előhívható és a gép újabb hat hónapra tökéletes akkumulátorral fog működni , így nem kell azonnal szervizbe vinni a gépet és cserélni az alkatrészt. Még néhány figyelemreméltó témaolvasásra: laptop, akkumulátor, billentyűkombináció, laptop akkumulátor, szerviz, laptop javítás, javító program.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!