Laptop café, számítógép, okostelefon mindenkinek

Hogyan csináljunk 220 V-ot az autó akkumulátoráról?

Autós áram átalakító laptop töltés.

Egyszerű 100W inverter laptop töltő.

Átalakító inverter, adapter laptop töltéséhez is

A laptop töltésének megoldása utazás közben egy komoly probléma. A laptop mellett ott az okostelefon, a tablet és még sok más elektronikai eszköz, melyek töltését meg kell oldani. Az egyedi laptop töltők csak egyetlen, konkrét laptoptípus töltésére alkalmasak, az univerzális laptop töltők pedig csak a laptopok töltését oldják meg az autóban.

Az úgynevezett DC/AC átalakítót, invertert a szivargyújtóra csatlakoztathatjuk, és egy hagyományos hálózati csatlakozó aljzatot kapunk. A 220 Voltos csatlakozóhoz több eszközt is csatlakoztathatunk egyszerre.

Az autós átalakító hátrányai

Az autós átalakító elvileg univerzális, hiszen hagyományos hálózati csatlakozót találunk rajta, ugyanakkor a teljesítményadatok okozhatnak gondot a felhasználónak. Ha egy olcsóbb és kisebb autós átalakító adaptert vásárol, akkor előfordulhat, hogy bizonyos eszközök áramellátására nem lesz elegendő a teljesítménye, ugyanakkor a laptop vagy okostelefon töltésére elegendő lesz. A kisebb teljesítményű adaptert melegedése elhanyagolható.

Ha komolyabb elektromos eszközöket szeretnénk működtetni az autó akkumulátoráról, akkor nagyobb teljesítményű DC/AC átalakítóra van szüksége, melyek gyorsabban merítik a személyautó akkumulátorát és komoly hőtermeléssel jár a működésük. A 300 W teljesítmény feletti átalakítókban beépített ventilátor gondoskodik a szerkezet hűtéséről, itt oda kell figyelni a megfelelő mértékű természetes szellőzés biztosítására is.

Ha 220 V átalakítót szeretnénk laptop töltésre használni, figyelembe kell venni, hogy a 100-200 W teljesítményű berendezések maximum 0.5 kg-ot nyomnak, az 5 kilowattos berendezés már 6 kilogrammos is lehet, de ezzel elektromos láncfűrészt vagy búvárszivattyút is működtethetünk az autó akkumulátoráról.

Hogyan csináljunk 220 V-ot az autó akkumulátoráról, milyen módszerekkel sikerülhet elérni? A laptop töltését a személyautó akkumulátoráról hálózati átalakító segítségével 220 V segítségével is könnyen megoldhatjuk, szerviz igénybevétele nélkül is, ha nincs kedve nagyobb összeget áldozni a gépre. További érdekes olvasnivaló témák: laptop, akkumulátor, szerviz, laptop töltő, laptop akkumulátor, inverter.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!