Laptop café, számítógép, okostelefon mindenkinek

Hogyan válasszak billentyűzetet?

billentyűzet klaviatúra laptop számítógép

Szupermodern billentyűzet, vajon kell neked?

A klaviatúra a gép lelke?

A billentyűzet a számítógépek és laptopok szerves része, mely első ránézésre nem tűnik fontos egységnek. Leginkább akkor ébredünk rá a billentyűzet fontosságára, ha tönkre megy. Ideiglenesen helyettesíthetjük az egérrel, előhívhatjuk a virtuális képernyő billentyűzetet, de hosszú távon, hosszabb szövegek legépelésére ez a megoldás alkalmatlan.

A legújabb operációs rendszerek már felkínálnak hangfelismerő alkalmazásokat, ezek azonban meglehetősen pontatlanok, a magyar nyelvet nehezen ismerik fel és azzal kell szembesülnünk, hogy a hangfelismerő hibáinak javításához megint csak a billentyűzetre van szükség.

A laptop billentyűzete

A laptop billentyűzetének meghibásodása az esetek túlnyomó részében valamilyen folyadék miatt történik. Ilyenkor két lehetőség közül választhatunk. Elvihetjük a laptopot a szervizbe, ahol kicserélik a billentyűzetet és kitisztítják a laptop többi alkatrészét is, mellesleg ez mindenképpen ajánlatos, hiszen a kilöttyintett innivaló az alaplapot is tönkreteheti. Másik lehetőség, hogy vásárolunk egy külső billentyűzetet és azt csatlakoztatjuk a laptophoz.

A külső billentyűzet több okból is előnyös lehet. A laptop billentyűzetével szemben a csatlakoztatott klaviatúra teljesebb, van rajta numerációs billentyűzet rész, ami sok gépelési formát megkönnyít, és a Honfoglaló játékban is könnyebb a tippelős válaszoknál a számokat gyorsan beírni.

Drotnélküli egér és billentyűzet

Egér és billentyűzet szett

Praktikus választás a billentyűzet + egér szett

Tapasztalatból tudom ajánlani a drótnélküli billentyűzet + egér szettet. A drótnélküli megoldás kényelmességét fölösleges ecsetelni, az szett pedig mindig olcsóbb, mintha külön-külön vásárolnánk egeret és billentyűzetet. Ha egy készletben vásároljuk meg a billentyűzetet és egeret, akkor csak egyetlen USB-s rádióadó vevőt kell csatlakoztatni a laptophoz. A szett általában olcsóbb, de mindenképpen érdemes a középkategóriájú árfekvésű eszközök között válogatni. Az olcsóbb típusoknál az egér görgője rövid időn belül bekoszolódik és használhatatlanná válik.

Billentyűzet típusok

A billentyűzetek között, függetlenül attól, hogy dróttal vagy drót nélkül csatlakoznak a laptophoz vagy számítógéphez, funkciójuk szerint a következő típusok kaphatóak:

Egyszerű billentyűzet – az ilyen klaviatúrák 3 ezer forint körüli áron kaphatóak. Ezek az eszközök megfelelnek feladatuknak, de csak azoknak ajánljuk, akik különösen ügyetlenek az italokkal és ezért gyakran cserélik a billentyűzetet.

gamer klaviatúra

Játékokhoz, játékosoknak való billentyűzet.

Gamer (játékosoknak való) billentyűzet – az ilyen billentyűzetek élénk dizájnjukkal tűnnek ki, emellett a játékban leggyakrabban használt billentyűk, a nyilak és a W, A, S, és D billentyűk külön gumiborítást kapnak. A drágább verzióknál állítható erősségű világítást is kaphat a klaviatúra, a speciális drájverek segítségével aprólékosan beállítható a billentyűzet minden funkciója és tulajdonsága, hogy a játékhoz optimális teljesítményt nyújtson.

Multimédiás billentyűzet – ezek a billentyűzetek plusz funkciógombokat tartalmaznak, melyek segítségével a médialejátszó programok funkcióit irányíthatjuk. Ezek általában a play és stop gomb, a hangerőszabályzó és a számváltás gombok.

Speciális billentyűzet – bizonyos munkafolyamatok elvégzéséhez és berendezések irányításához egyedi billentyűzeteket készítenek, ezeket boltban ritkán láthatjuk, általában a berendezés eladója, szállítója adja az új klaviatúrát is.

Új billentyűzet vásárlásakor a minőség mellett nagyon fontos a jó dizájn és a kellemes tapintás. Az ergonomikus billentyűzeteket manapság nem használják elterjedten, mivel a hagyományos és ergonomikus billentyűzet közötti váltás nehezen megy a felhasználóknak.

Hogyan válasszak billentyűzetet? A laptop és számítógép billentyűzet típus kiválasztása vásárlása, a megfelelő eszköz használata munkához, játékhoz vagy hétköznapokra. Még néhány érdekes téma olvasásra: laptop, billentyűzet, bolt, kütyü, laptop billentyűzet,szakember.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!