Laptop café, számítógép, okostelefon mindenkinek

Tönkrement a laptop akkumulátora, mit tegyek?

Laptop akkumulátor csere

Néhány pillanat és kicserélik az akkumulátort a szervizben.

Javítható vagy cseréljem az áramforrást?

A laptop akkumulátorának cseréjét vagy javítását az határozza meg elsősorban, hogyan ment tönkre az említett alkatrész. A megfelelő, előírás szerinti használat esetén a telepek hosszú ideig működnek és fokozatosan veszítik el kapacitásukat. A súlyosabb probléma az, ha egyik pillanatról a másikra hibásodik meg a laptop autonóm energiaellátási rendszere. A laptop akkumulátora a mobilitás mellet a szünetmentes tápegység funkcióját is biztosítja, ezért sokan gondolják úgy, hogy érdemes mindig a legjobb kondícióban tartani a cellákat.

A laptop akkumulátorával előforduló hibák:

  • az akkumulátor nem tartja a töltést, folyamatosan és gyorsan lemerül;
  • nem töltődik a laptop akkumulátora;
  • az akkumulátor felfújódott, láthatóan megnőtt a térfogata;
  • a laptop egyáltalán nem működik akkumulátorról.

A laptop akkumulátor meghibásodásának okai:

  • Elhasználódtak a cellák (a laptop akkumulátor élettartama körülbelül 3-5 év);
  • Az akkumulátorhasználat szabályainak figyelmen kívül hagyása;
  • A laptop hálózati töltőről üzemel hosszabb ideig.

Ha a laptop akkumulátora elromlik, felmerül a kérdés, hogyan tudjuk meghatározni, hogy cserélni kell vagy javíthatóak a telepek? Az akkumulátor telepet és a cellákat otthon saját kezűleg szétszedni fölösleges és veszélyes is. Az olcsó kínai utánzat beszerzése szintén butaság, hiszen a silány minőségű cellák szétfolyhatnak, ezzel a laptop többi alkatrészét is károsítva. A legegyszerűbb és kézenfekvő megoldás, ha a szervizben szakember dönti el, hogy cserélni kell a laptop akkumulátorát, vagy lehetséges a javítás.

Mit tegyünk, hogy a laptop akkumulátora sokáig működőképes maradjon, ne romoljon el? A vásárlás után működtessük a gépet, amíg az akkumulátor teljesen lemerül. Ne tárolja az akkumulátort hosszabb ideig, ha erre szükség van, körülbelül 50-60%-ra feltöltve, nagyjából 0 C fok körül tároljuk, de mindenképpen hűvös helyen.

Ha a környező hőmérséklet 35 C fok felett van, ne használjuk a laptopot, ez a nyári melegre és télen a fűtött szoba radiátorának környékére is vonatkozik. Kevés odafigyeléssel komoly összeget takaríthatunk meg.

Tönkrement a laptop akkumulátora, mit tegyek és hogyan használjam tovább a gépet, ha sürgősen szükségem van rá? Az egyik legfontosabb alkatrész a laptop akkumulátora, ha elromlik szervizben javíttathatjuk vagy kicseréli a szakember szolgáltatásként a hardvert és néhány perccel később már újra használhatjuk a mobil számítógépünket. További érdekes és izgalmas témák olvasóink számára: laptop, akkumulátor, laptop akkumulátor, szakember, szerviz, szolgáltatás.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!