Laptop café, számítógép, okostelefon mindenkinek

Google Android emulátor laptopra

Google laptop emulátor

A Google emulátor program logója.

BlueStacks használata Androidos appok futtatására

A BlueStacks egy Android emulátor, mely segítségével okostelefonokra készített applikációkat futtathatunk laptopon vagy személyi számítógépen, Windows operációs rendszer alatt.

A BlueStacks jelenleg meglehetősen instabil program, tehát csak abban az esetben ajánljuk laptopra történő telepítését, ha elkerülhetetlen ennek a megoldásnak az alkalmazása.  A biztonságos használat érdekében telepítsük úgynevezett Sandboxba a programot, ez annyit jelent, hogy a gép egyetlen rendszeréhez sem férhet hozzá a program, maradandó és káros változtatásokat nem tehet bennük. A Sandbox a legtöbb vírus ellenőrző program részeként indítható el. A Google Play Market telepítése előtt hozzunk létre egy új profilt, és ezzel használjuk a programot. Nincs erre nézve információ, de előfordulhat, hogy a rendszer illetéktelen kezekbe juttatja levelezésünket, adatainkat, ezért célravezetőbb egy mellék Google profil használata a laptopon.

A BlueStacks emulátor telepítéséhez NET. framework 3,5 vagy újabb szoftvernek kell lennie a laptopon. A Google App Market telepítéséhez és az emulátor telepítésénél is válasszuk az angol nyelvet, mivel ez jelenleg kevesebb konfliktust okoz a rendszerben.

A program telepítése során meg kell adni a mobiltelefon számunkat is, a rendszer pedig egy ellenőrző kódot küld majd. Érdemes egy kevésbé használt mobilszámot megadni, ha nem szeretnénk a mobil marketing készítők áldozatává válni. A Google app marketből telepített applikációk a laptopon természetesen nem működnek tökéletesen, mivel a laptop kijelzője és az okostelefon kijelzője értelemszerűen nagyban különbözik.

Mivel a BlueStacks orosz gyártmány, ezért éljünk a gyanúval, hogy a készítők információkat gyűjtenek gépünkről és Google profilunkról, ezért csak akkor telepítsük a laptopunkra, ha erre feltétlenül szükségünk van, és tegyünk meg minden óvintézkedést annak érdekében, hogy érzékeny adataink biztonságban legyenek.


Google Android emulátor laptopra azoknak, akik munkájuk során nem tudják elkerülni, hogy gépükre Android rendszerre írt programokat, applikációkat telepítsenek. A Google Android rendszerére írt alkalmazásukat telepíthetjük laptopra is, ha emulátor programot használunk és szem előtt tartjuk a számítógépes rendszer biztonságát. Még jó néhány érdekes téma, ha szeretnél többet olvasni: Budapest, laptop kijelző, szerviz, szolgáltatás, szakember, Android emulátor, Google.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!