Laptop café, számítógép, okostelefon mindenkinek

Laptop akkumulátor helyes használata

Laptop akkumulátor csere

Szervizben szakember cseréli a laptop akkumulátorát.

A lítium-ion akkumulátor

A legtöbb ma használatban lévő laptop akkumulátora lítium-ion cellákat tartalmaz, csak a legmodernebb készülékek, mint például az ultrabook tartalmaz lítium-polimer akkumulátor cellákat.

A lítium-ion akkumulátor előnyei:

  • magas energiasűrűség
  • alacsony önkisülés
  • nincs memóriaeffektus
  • nincs szükség karbantartásra.

A lítium-ion akkumulátorok használatának alapvető szabályai

A laptop akkumulátorok élettartamának meghosszabbításának egyik módja, hogy betartjuk a működtetési hőmérséklethatárokat, melyek +5 és +45 Celsius fok közé esik. Az optimális működési hőmérséklet, melyen a legjobb teljesítményt adja a lítium-ion laptop akkumulátor: 15-25 C fok. A gyakori túlmelegedés az akkumulátor károsodásához vezethet, a túlzott túlmelegedés akár robbanást is okozhat. A laptop rossz szellőzése is okozhatja az akkumulátor túlmelegedését, ezért a laptop hűtési rendszerének rendszeres karbantartása a laptop akkumulátorának élettartamát is meghosszabbítja. Ha télen, hideg hőmérsékleten szállítjuk a laptopot, hagyjuk felmelegedni, mielőtt használatba vennénk.

A laptop akkumulátorának működési ciklusai. A működtetési szabályok betartásával a laptop akkumulátorának feltöltési és lemerülési ciklusainak száma elérheti, ideális esetben a 300-at. Ha a laptopot akkumulátorról használjuk, érdemes odafigyelni arra, hogy egyenletesen merüljön. Ha gyakran használjuk a laptopot, nagy grafikai teljesítményt igénylő videojátékok futtatására, tegyük inkább hálózati töltés üzemmódban, mivel a túl gyors lemerülés nem tesz jót az akkumulátor celláknak.

Ha hosszabb ideig nem használja a laptopot, az akkumulátort töltse fel 40-50% mértékben, ezután vegye ki a laptopból az akkumulátort, és 0-30 C fok közötti hőmérsékleten tárolja.

Laptop akkumulátor helyes használata mindenki számára érthetően összefoglalva tanácsokkal ellátva. A laptop akkumulátor cseréje szervizben és helyes használata, hogy tovább tartson és megőrizze a kapacitását a hosszabb idejű használat érdekében mindössze néhány egyszerű szabályt kell betartani, hogy ne melegedjen túl a laptop. További érdekes és hasznos témák neked: laptop, akkumulátor, szakember, szerviz, laptop akkumulátor, lítium-ion akkumulátor.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!